Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ulaştırma ve altyapıya yaklaşık 300 milyar dolarlık yatırım

Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu: Ulaşımın Ticaret İçindeki Önemi

Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’nda gerçekleştirilen “Zorlu Bir Küresel Ticaret Ortamı İçin Ulaşım Koridorları Tasarlamak” adlı panelde konuşan isim, ticaretin temelinde ulaştırma ve lojistiğin olduğunu vurguladı. Ticaretin var olabilmesi için ulaşımın kritik bir rol oynadığına değinen konuşmacı, lojistik olmadan üretim ve ticaretin gerçekleşemeyeceğine dikkat çekti.

Ulaştırmanın, hayati bir konu olduğunu belirten konuşmacı, özellikle zamanla ve maliyetle ilgili yaşanan durumları örneklerle destekleyerek ulaştırmanın önemini ortaya koydu. Kovid-19 pandemisinin sağlık krizinden hızla ekonomik krize dönüşmesi ile lojistiğin stratejik öneminin daha da belirgin hale geldiğine işaret etti.

Konuşmasında, küresel düzeyde üretim, ticaret ve lojistiğin birbirine bağlı olduğunu vurgulayan konuşmacı, dünya ekonomisinin hızla büyüdüğünü ve bu büyüme sürecinde ulaştırmanın kilit bir faktör olduğunu ifade etti. Lojistik sektörünün önemine değinen konuşmacı, dünya ekonomisindeki yükselişe paralel olarak lojistik sektörünün de büyük bir ivme kazandığını belirtti.

Doğal koridorların önemine de değinen konuşmacı, dünya ticaretindeki kilit noktaların başında yer alan su yollarını örneklerle aktararak lojistik açısından doğal koridorların rolünü anlattı. Kendi coğrafyamızda bulunan önemli koridorların ticaret için ne denli kritik rol oynadığını vurguladı.

Ticaret Bakanı, koridorlardaki herhangi bir sorunun dünya ekonomisinde büyük bir etki yaratabileceğini ve bu nedenle ulaştırma ve lojistiğin ekonomideki stratejik konumunu vurguladı. Uluslararası anlaşmaların ve küresel düzenlemelerin önemine temas eden konuşmacı, Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle ticaretin kesişme noktasında bulunduğunu ve bu nedenle ulaştırma alanına verilen önemin büyük olduğunu aktardı.

Konuşmasının sonunda, Türkiye’nin ulaştırma ve lojistik alanındaki büyük yatırımlarını ve elde edilen başarıları örneklerle destekleyen konuşmacı, milli gelirdeki artışın ulaştırma yatırımlarının etkileriyle doğru orantılı olduğunu belirtti. Hükümet olarak ulaştırmanın ve lojistiğin önemine büyük bir vurgu yaptı ve ticaretin geleceğine yönelik kararlılıkla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Baykar, Piaggio Aerospace’i resmen satın aldı

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile Baykar’ın İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’i satın alma sürecinin tamamlandığını duyurdu. Bayraktar, “İtalya’nın 140 yıllık havacılık devi Piaggio Aerospace …

Avrupa’da doğal gaz fiyatları geriledi

Kontrat geçen hafta, İsrail ve İran arasındaki ateşkes anlaşmasının ardından Orta Doğu’daki LNG arz kesintilerine ilişkin endişelerin azalmasıyla yaklaşık iki yılın en sert haftalık düşüşünü kaydetti. Bu arada, ANZ Research analistlerine göre, Avrupa …

Trabzon’da istavrit ve mezgit balıkçı tezgahlarını süslüyor

Trabzon’da hafta sonu tezgahları süsleyen mezgitin kilogramı 200, istavritin ise 250 liradan satılıyor.

Yozgat Üniversitesi’nin endüstriyel kenevir alanında ürettikleri tanıtıldı

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 2020 yılında “Endüstriyel Kenevir” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan üniversite olarak ilan edilen Yozgat Bozok Üniversitesi’nde akademisyenler tarafından bugüne kadar yapılan ortaya konulan ürünlerin …

‘Aflatoksin’ ihracatı kısıtlayabilir

Tarım ürünleri ihracatında yaşanan kalıntı sorunu, alınan tedbirlere rağmen sona ermedi. Kuru incir ihracatında uygulanan sıkı kontrole rağmen Aflatoksin ve Okratoksin-A uygunsuzluğu bildirimlerinde artış yaşanması, Avrupa Birliği’ne ihracat kısıtlamaları gibi ciddi tedbirleri gündeme getirirken, alınan önlemlerin sahada tam anlamıyla uygulanmadığı da ortaya çıktı.

Kamu işçisine ikinci zam teklifi belli oldu; TÜRK-İŞ’ten “Anlamı yok” tepkisi geldi

Kamu işçisine ikinci zam teklifi belli oldu; TÜRK-İŞ’ten “Anlamı yok” tepkisi geldi