Bahar ve Yaz Aylarında Gıda Zehirlenmeleri Artıyor

Gıda Zehirlenmeleri Artıyor: Uzmanların Uyarısı

Son dönemde gıda zehirlenme vakalarında ciddi bir artış gözleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver, özellikle bahar ve yaz aylarında Salmonella bakterisinin çoğalması için uygun ortam oluştuğuna dikkat çekti.

Salmonella türü bakterilerin sebep olduğu gıda zehirlenmesinin başlıca kaynaklarının iyi pişmemiş tavuk, kırmızı et, yumurta, süt, süt ürünleri ve mayonez gibi soslar olduğunu belirten Alver, bu bakterinin sağlık için ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Bakterinin bulaşma yolları arasında personel hijyenine dikkat edilmemesi, gıdaların yeterince pişirilmemesi, uygun olmayan koşullarda muhafaza edilmesi ve el hijyenine önem verilmemesi gibi faktörlerin yer aldığını ifade eden Alver, gıda zehirlenmesinin önlenmesi için denetimlerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Gıda zehirlenmelerinde sık görülen belirtiler arasında halsizlik, mide bulantısı, ateş, karın ağrısı, ishal ve krampların yer aldığını belirten Alver, bu belirtilerle karşılaşan kişilerin vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini dile getirdi.

Salmonella vakalarının artış gösterdiği dönemlerde tavuk, et, sosis, yumurta, balık, mayonez gibi gıdaların tüketilmesinden kaçınılması gerektiğini belirten uzmanlar, gıda güvenliği konusunda halkın bilinçlendirilmesinin önemini vurguladılar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Quick Sigorta, 23 Nisan İçin Çocuklara Sanatsal Etkinlikler Düzenliyor

Quick Sigorta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuklara yönelik sanatsal etkinlikler düzenliyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Quick Sigorta’nın Ataşehir’deki genel müdürlük binasında yer alan Quick Art Space, 23 Nisan …

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nden 23 Nisan Şenliği: Çocuklar Eğlendi ve Öğrendi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 23 Nisan …

Afyonkarahisar’da Kütüphane Ziyaretçilerine Sıcak İkramlar ve Kadın Kooperatiflerine Destek

Afyonkarahisar Valiliği kütüphanede ders çalışan gençlere sıcak ikramlarla hem moral veriyor hem de kadın kooperatiflerine destek sağlıyor. Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Gedik Ahmet Paşa İl Halk …

Akbank’tan Depremzedelere Eğitim Desteği: ‘Dönüşümde Gelecek Var’ Projesi Başladı

Akbank, “Dönüşümde Gelecek Var” projesiyle Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgede çocuklara daha iyi bir eğitim ortamı, gençlere ise mesleki gelişim fırsatı sunuyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, hayata …

İmamoğlu ‘sahte diploma’ soruşturmasında ifadesi verecek

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasının usule uygun olmadığı yönünde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan ‘sahte diploma’ soruşturması kapsamında İmamoğlu dahil 28 kişinin …

Köyceğiz İlçe Müftülüğü Hacı Adaylarına Hac Hazırlık Eğitimleri Vermeye Başladı

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü 2025 yılında Köyceğiz’den kutsal topraklara gidecek olan 21 hacı adayına yönelik “Hac Hazırlık Eğitimleri” vermeye başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acentelerinin 2025 Yılı Hac Organizasyonuyla kutsal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir