Android kullanım istatistikleri yayınlandı: Android 15 hayal kırıklığı yarattı

Google Android 15 Sürümü Kullanım İstatistiklerini Paylaştı: Kullanıcılar Hayal Kırıklığı İçinde

Google, uzun bir aranın ardından Android sürümlerinin kullanım oranlarını paylaştı. En son güncelleme 11 ay önce yayınlandığı için Android 15‘in kullanım oranlarına ilişkin bilgilere ilk kez erişme fırsatına kavuşuyoruz.

Android 15, ilk olarak Eylül 2024’te Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) kapsamında kullanıma sunulmuş, bir ay sonra da Pixel cihazlara gelmişti. Hemen sonra, OnePlus ve Nothing gibi üreticiler cihazlarına kararlı sürümü vermeye başlamıştı. Samsung’da ise işler yavaş ilerledi ve Android 15 tabanlı One UI 7 sürümünü dağıtmakta zorlandı.

Android 15 cihazların sadece %4,5’inde yüklü

Rakamlara gelirsek, Android tarafındaki yavaş benimsenme sorunun devam ettiğini görüyoruz. 1 Nisan itibarıyla Android 15 cihazların sadece %4,5’inde yüklü bulunuyor. Samsung son haftalarda One UI 7’yi dağıtmaya başladı ancak bu cihazlar rakamlara dahil değil. Dahil olsa bile rakamın oldukça düşük olacağı aşikar.

Diğer sürümlere baktığımızda, en çok kullanılan sürümün %24,4 ile Android 14 olduğunu görüyoruz. Onu %16,8 ile Andoid 13 takip ediyor. Android 9 ve 10 gibi çok eski sürümlerin bile önemli oranda cihazda aktif olarak kullanıldığı dikkatleri çekiyor. Bu durum, akıllı telefon üreticilerinin cihazlarına yeterli yazılım desteği vermemesinden kaynaklanıyor. Özellikle uygun fiyatlı modellerde yazılım destek süresi son derece az. 

Son dönemde başta Samsung olmak üzere Android telefon üreticileri güncelleme sürelerini uzatmış olsa da, zamanında verilmeyen ve oldukça geciken güncellemeler sorun olmaya devam ediyor.

Related Posts

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.

Oyuncaklarda yeni dönem! ABD’li oyuncak devi OpenAI ile anlaştı

ABD’li oyuncak devi Mattel, yapay zeka alanının öncülerinden OpenAI ile güçlerini birleştirdi. Bu sürpriz ortaklık, hem oyuncak endüstrisi hem de eğlence sektöründe yepyeni bir dönemin kapılarını aralayabilir.

Trabzon’da 2,5 kilometrelik rafting parkuru açıldı

Trabzon’da ilk rafting parkuru açıldı. Vali Aziz Yıldırım, parkurun 10 kilometreye çıkartılacağı müjdesini açıkladı. Yıldırım, “Şehrimizde rafting yapılabiliyor olması turizm açısından oldukça önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Şimdiye kadarki en uzak galaksi görüntülendi

JAMES Webb Uzay Teleskobu, bugüne kadar tespit edilen en uzak galaksiyi gözlemledi.