Balıkesir’de 2025 Yüzme Sezonu İçin Deniz Suyu Kalitesi İzleme Çalışmaları Başlıyor

Balıkesir’de Deniz Suyu Kalitesi İzleme Çalışmaları Başlıyor

Balıkesir’de, 2025 yılı yüzme sezonu için deniz suyu kalitesi izleme çalışmaları hız kazanıyor. İl genelinde Marmara ve Ege Denizi’ne kıyısı bulunan 8 ilçede toplam 99 farklı noktadan düzenli olarak deniz suyu numuneleri alınacak.

Balıkesir İl Yüzme Suyu Komisyonu’nun aldığı karara göre, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen ve Marmara ilçelerindeki 86 yüzme alanında bulunan 99 izleme noktasında yüzme sezonu boyunca (Haziran-Eylül 2025) her 15 günde bir deniz suyu örnekleri alınacak.

İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından toplanan numuneler, Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda detaylı bir şekilde analiz edilecek. Elde edilen sonuçlar, hem Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü resmi internet sitesinde duyurulacak hem de Sağlık Bakanlığı’nın https://yuzme.saglik.gov.tr adresinde kamuoyuyla paylaşılacak.

Sağlık Bakanlığı web sitesinde, yüzme sezonuna ait güncel sınıflandırma bilgilerinin yanı sıra, vatandaşların denize girmeden önce su kalitesi hakkında bilgi alabilecekleri vurgulanıyor. – BALIKESİR

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine dava açıyor. Türk Psikologlar Derneği (TPD) konu hakkında önemli bir açıklama yaptı. 

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Develer kanser için gizli silah mı? Tümöre nokta atışı: ‘Hörgüç değil antikor’

Uzun bacakları, hörgüçleri ve çöl dayanıklılıklarıyla tanıdığımız develer, şimdi yepyeni bir rolle gündemde: Kanserle savaşın gizli kahramanı. Bilim insanları, bu hayvanların vücutlarında bulunan ‘nanobody’ adlı minik antikorların, erken teşhisten hedefe yönelik tedaviye kadar pek çok alanda çığır açabileceğini düşünüyor. Peki bir çöl hayvanı, insan sağlığını kurtarmakta nasıl bu kadar etkili olabilir?

Sağlık Bakanlığı’nın düzenlemesi kapıda: Aileler bunu öğrenmeden taburcu olamayacak!

Yenidoğan bebeklerin taburcu olması hakkında yeni bir düzenleme planlanıyor.