Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Yapay Sinyal Sistemiyle Gelişmiş Radar Tuzakları Yayınlandı

Güney Çin Sabah Postası’nın haberine göre, bir Enstitü’de görevli araştırmacılar, “Sistem Mühendisliği ve Elektronik” dergisinde yayınladıkları makalede yeni bir yapay sinyal sisteminin çalışma prensiplerini açıkladı.

Araştırmacılar, sistemin bir gemi filosunun radarında birden fazla sinyal bozucusu kullanarak yanıltıcı bir izlenim oluşturabildiğini öne sürdü. Ayrıca, belirli bir voltaj eşiğinin üzerinde radar sinyallerini tek bitlik karşı sinyale dönüştüren bir karşılaştırıcı çipten de bahsettiler.

Hiper-Gerçekçi Yapay Sinyaller

Araştırmacılar, yeni sistemin geleneksel radar tuzaklarının sınırlarını aşarak gerçeklikten kopuk, hiper-gerçekçi yapay sinyaller oluşturduğunu belirtti. Bu sayede, hedefleri yanıltmanın ötesinde, gerçek muharebe sahasında olmayan ancak gerçeklikten ayırt edilemeyen yapay senaryolar yaratabileceklerini dile getirdiler.

Ayrıca, sistemin oluşturduğu yapay sinyal müdahalesinin sadece hedefleri değil, tüm bir elektromanyetik çevreyi taklit edebildiğini vurgulayan araştırmacılar, bu yeni paradigmın elektronik sistemlerin taktiksel esnekliğini ve muharebe etkinliğini artırabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

Teknoloji sınır tanımıyor! Holografik asistanlar geliyor

Holografik teknoloji, bilim kurgu filmlerinden çıkıp gerçek dünyaya adım atıyor. Holografik asistanlar, üç boyutlu görüntüleme ve yapay zeka ile birleşerek hem bireysel hem de profesyonel yaşamda çığır açtı. Bilimsel araştırmalar ve uluslararası …

Ağaç ölümlerinin üstündeki sis bulutu kalktı: Bilim adamların şoke eden keşif

Tropik bölgelerde ağaç ölümleri tehlikeli bir hızla artarken, doğa bilimciler şimdiye dek göz ardı edilen bir tehdide dikkat çekiyor: Kısa süreli ama yıkıcı gök gürültülü fırtınalar. Cary Institute of Ecosystem Studies’tan orman ekoloğu Evan Gora’nın …

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.

Oyuncaklarda yeni dönem! ABD’li oyuncak devi OpenAI ile anlaştı

ABD’li oyuncak devi Mattel, yapay zeka alanının öncülerinden OpenAI ile güçlerini birleştirdi. Bu sürpriz ortaklık, hem oyuncak endüstrisi hem de eğlence sektöründe yepyeni bir dönemin kapılarını aralayabilir.