Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Doğu Karadeniz’in Şifalı ve Doğal Su Kaynakları

Doğu Karadeniz bölgesi, muhteşem doğası ve zengin yer altı su kaynaklarıyla dikkat çekiyor. Böbrek taşı düşüren, mide rahatsızlığı, cilt ve göz hastalıkları gibi şikayetleri olan yerli ve yabancı turistler, “acı su” olarak bilinen şifalı ve mineralli suların bulunduğu kaynaklara ilgi gösteriyor. Bu suların bulunduğu bölgede uzmanlar, tüketim konusunda uyarılarda bulunuyor.

TRABZON’DA 20 SU KAYNAĞI TESPİT EDİLDİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Fatma Gültekin, doğal su kaynaklarının içerik analizinin yapılmadan kullanılmasının sağlık açısından riskli olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Gültekin, Trabzon’da yapılan çalışmalarda yaklaşık 20 su kaynağının varlığının tespit edildiğini ve bu kaynakların özelliklerinin belirlenmesi gerektiğini vurguluyor.

‘SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEM TAŞIYAN BİR KONU’

Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının rastgele ve kontrolsüz şekilde kullanılmasının sağlık açısından risk oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Bu sebeple su kaynaklarının analiz edilerek özelliklerinin belirlenmesinin önemli olduğunu ve bu konuda bilinçli hareket edilmesi gerektiğini belirtiyor.

‘SU KAYNAKLARI GÖZETİLMELİ VE ANALİZ EDİLMELİ’

Doğu Karadeniz’in su kaynaklarının gelecekte daha da önem kazanacağını dile getiren Gültekin, su tüketirken çevresel faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, su kaynaklarının analiz edilmesi konusunda ilgili mercilere danışılması gerektiğini de vurguluyor.

‘DOĞAL VE ŞİFALI SUYU KİMSE İÇTEN RENGİ DOLAYI VİİSE’

Bölgede şifalı su tüketen vatandaşlardan Ayfer Demireren, doğal ve şifalı olduğuna inandıkları suyu yıllardır içtiklerini belirtirken, Coşkun Komar da su kaynaklarının analiz edilmeden içilmemesi gerektiğini düşündüğünü ifade ediyor.

Related Posts

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine dava açıyor. Türk Psikologlar Derneği (TPD) konu hakkında önemli bir açıklama yaptı. 

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Develer kanser için gizli silah mı? Tümöre nokta atışı: ‘Hörgüç değil antikor’

Uzun bacakları, hörgüçleri ve çöl dayanıklılıklarıyla tanıdığımız develer, şimdi yepyeni bir rolle gündemde: Kanserle savaşın gizli kahramanı. Bilim insanları, bu hayvanların vücutlarında bulunan ‘nanobody’ adlı minik antikorların, erken teşhisten hedefe yönelik tedaviye kadar pek çok alanda çığır açabileceğini düşünüyor. Peki bir çöl hayvanı, insan sağlığını kurtarmakta nasıl bu kadar etkili olabilir?

Sağlık Bakanlığı’nın düzenlemesi kapıda: Aileler bunu öğrenmeden taburcu olamayacak!

Yenidoğan bebeklerin taburcu olması hakkında yeni bir düzenleme planlanıyor.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”