Türkiye’nin Otobüs İhracatı Yükselişte

Türkiye Otobüs, Minibüs ve Midibüs İhracatında Yükseliş

Türkiye‘den ocak-mart döneminde 55 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı gerçekleştirildi ve toplamda 673 milyon 183 bin dolar gelir elde edildi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre, Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı yılın ilk çeyreğinde %2,3 artarak 2024’e göre yükseldi.

Geçen yıl aynı dönemde 657 milyon 594 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, bu yıl bu rakam 673 milyon 183 bin dolara çıktı ve sektör temsilcileri 55 ülkeye ihracat yapma başarısını gösterdi.

Otomotiv sektörünün toplam ihracatından %7,1 pay alan otobüs, minibüs ve midibüs üreticileri, en fazla ihracatı Fransa’ya yaptı.

Fransa’ya yapılan ihracat geçen yıla göre %30 artarak 135 milyon dolara ulaşırken, Almanya ve Birleşik Krallık’a olan ihracatlarda da artışlar gözlemlendi.

Sırbistan’a yapılan ihracatta ise dikkat çekici bir artış yaşandı. 2024’e göre %303,4 artışla Sırbistan’a 45 milyon 854 bin dolarlık ihracat yapıldı.

İtalya ve İspanya’ya ihracatta ise düşüş yaşanırken, Romanya’ya yapılan ihracat %113,8 artışla yükseldi ve ülke en çok ihracat yapılan 8’inci ülke oldu.

Ocak-mart aylarında Portekiz ve ABD’ye yapılan ihracatta ise düşüşler görülürken, Bulgaristan’a olan ihracat önemli ölçüde arttı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

“Grok” skandalı sonrası uzmanı uyardı: Kontrol edeceğimizi düşünmek çok doğru değil

“Grok” skandalı sonrası uzmanı uyardı: Kontrol edeceğimizi düşünmek çok doğru değil

Güneş ışığından elektriğe öncü proje! Otoyollar elektrik üretiyor

Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche kasabasında hayata geçirilen dünyanın ilk güneş enerjili otoyolu, 2880 adet güneş paneliyle donatılmış 1 kilometrelik bir yol olarak dikkat çekti. Bu yenilikçi proje, hem çevre dostu enerji üretimini …

Teknoloji sınır tanımıyor! Holografik asistanlar geliyor

Holografik teknoloji, bilim kurgu filmlerinden çıkıp gerçek dünyaya adım atıyor. Holografik asistanlar, üç boyutlu görüntüleme ve yapay zeka ile birleşerek hem bireysel hem de profesyonel yaşamda çığır açtı. Bilimsel araştırmalar ve uluslararası …

Ağaç ölümlerinin üstündeki sis bulutu kalktı: Bilim adamların şoke eden keşif

Tropik bölgelerde ağaç ölümleri tehlikeli bir hızla artarken, doğa bilimciler şimdiye dek göz ardı edilen bir tehdide dikkat çekiyor: Kısa süreli ama yıkıcı gök gürültülü fırtınalar. Cary Institute of Ecosystem Studies’tan orman ekoloğu Evan Gora’nın …

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.