“Yeni rengimiz” Olo’dan doğan ilk boya ortaya çıktı: Ve karşınızda YOLO!

Yolo İsmiyle Yeni Bir Renk Ortaya Çıktı

Ressam Stuart Semple, bilim insanlarının duyurduğu yeni Olo rengini merak ederek, bu renk için Yolo isimli bir boya geliştirdiğini açıkladı.

Olo, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’deki bilim insanlarının yakın zamanda beş kişinin retinasındaki hücreleri özel lazerlerle uyararak insan gözünün normalde deneyimlediğinin çok ötesine geçen bir renk algısı yaratmasıyla ortaya çıkan, yeni tanımlanmış bir renk deneyimine verilen isim. Olo’un “yeni bir renk” olarak kabul edilip edilemeyeceği konusunda hala tartışmalar var. Çalışmadaki insan denekler, rengi yoğun bir şekilde doygun yeşilimsi mavi olarak tanımladılar, biraz floresanla parlayan bir deniz mavisine benziyordu. Ancak elbette bu renk tonlarını görebilmek için retinanın lazerle uyarılması da gerekiyor.

Stuart Semple, çalışmadaki belirtilen renk tonlarını kullanarak, olo rengini oluşturmak için çaba sarf etti ve ortaya çıkan renk ise, hepimizin bildiği turkuaz ile lime renklerinin bir karışımı gibi görünüyor.

Bu renk bilgisayar ekranında doğru görünüyor mu, bilmiyoruz ancak onu gerçekte deneyimleyen herkes, “gördüğümüz her şeyden farklı bir renk hissi yaratıyor” yorumunu yapıyorlar. Yakında büyük markalar, reklam panolarında ilgi çekmek için bu rengi ilanlarında kullanmaya başlar. O zamana kadar merakla beklemeye devam edeceğiz.

Related Posts

“Grok” skandalı sonrası uzmanı uyardı: Kontrol edeceğimizi düşünmek çok doğru değil

“Grok” skandalı sonrası uzmanı uyardı: Kontrol edeceğimizi düşünmek çok doğru değil

Güneş ışığından elektriğe öncü proje! Otoyollar elektrik üretiyor

Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche kasabasında hayata geçirilen dünyanın ilk güneş enerjili otoyolu, 2880 adet güneş paneliyle donatılmış 1 kilometrelik bir yol olarak dikkat çekti. Bu yenilikçi proje, hem çevre dostu enerji üretimini …

Teknoloji sınır tanımıyor! Holografik asistanlar geliyor

Holografik teknoloji, bilim kurgu filmlerinden çıkıp gerçek dünyaya adım atıyor. Holografik asistanlar, üç boyutlu görüntüleme ve yapay zeka ile birleşerek hem bireysel hem de profesyonel yaşamda çığır açtı. Bilimsel araştırmalar ve uluslararası …

Ağaç ölümlerinin üstündeki sis bulutu kalktı: Bilim adamların şoke eden keşif

Tropik bölgelerde ağaç ölümleri tehlikeli bir hızla artarken, doğa bilimciler şimdiye dek göz ardı edilen bir tehdide dikkat çekiyor: Kısa süreli ama yıkıcı gök gürültülü fırtınalar. Cary Institute of Ecosystem Studies’tan orman ekoloğu Evan Gora’nın …

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.